Wat zijn Virtual Reality escapegames?

Een Virtual Reality (VR) escapegame is een groots, interactief avontuur dat je samen met je vrienden beleeft alsof je er echt zou zijn. In deze virtuele wereld kom je op de meeste geweldige plekken, word jij de held van de film en beleef je situaties die in het echte leven veel te gevaarlijk of gewoonweg onmogelijk zouden zijn.

Iedere speler krijgt z’n eigen VR headset met ingebouwde speakers en microfoon. Ook krijg je in iedere hand een controller. Je blijft tijdens het spel in je eigen spelgebied. Je hoeft niet te lopen, je kunt jezelf teleporteren naar andere plekken. Je kunt dingen oppakken of weggooien, maar je kunt ook bijvoorbeeld ergens op klimmen of apparaten bedienen. Samen met je vrienden bepaal je de strategie. Door goed samenwerken kunnen jullie dit avontuur tot een goed einde brengen.
Die kans is heel erg klein (minder dan 1%). Bij de ontwikkeling van deze games wordt rekening gehouden met het voorkomen van duizeligheid. De games zijn technisch van zeer hoge kwaliteit en we maken gebruik van professionele VR headsets. Hierdoor is de kans op problemen nihil. En mocht het zich toch voordoen, dan zorgen we voor een goede oplossing.

Heb je wel eens duizeligheid ervaren in combinatie met VR en ben je dus een beetje sceptisch? Dan is de kans heel groot dat je dit deed met een eenvoudig VR apparaat zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Dat is totaal niet te vergelijken met onze apparatuur. We dagen je graag uit om het te testen 😉
Absoluut! Dit zijn namelijk geen videogames, het zijn intuïtieve ervaringen, gemaakt voor iedereen van ongeveer 10 tot 80 jaar. Als je weet hoe je moet praten, luisteren, lopen en dingen oppakken, dan heb je alle vaardigheden die nodig zijn voor dit soort spelen. Vanzelfsprekend legt de spelleider alles duidelijk uit. Het draait bij dit soort spelen vooral om samenwerking met andere spelers. Daardoor is het ideaal voor families, vrienden en collega's onderling. De games zijn beschikbaar in verschillende genres, dus voor ieder wat wils.
Deze escapegame is speciaal gemaakt voor teambuilding! Je hebt elkaar nodig, in je eentje ga je het niet redden. Iedereen heeft een rol in het spel. Succes krijg je door praten, luisteren en samenwerken. En als het allemaal lukt doe je samen een dansje of geef je elkaar een high five 😉
Je voeten staan altijd op de vloer en je bent 100% veilig, maar je hersenen kunnen daar wel eens anders over denken 😉 VR escapegames kunnen uitdagend zijn voor mensen met een stevige hoogtevrees, maar het geeft natuurlijk wel een ontzettend goed gevoel als je doorzet!
De VR headset kan aangepast worden qua lensafstand en afstand tussen de pupillen. Hierdoor is het voor de meeste brildragers (-2 tot +2) uitstekend mogelijk om het spel te spelen zonder bril, soms zie je zelfs scherper dan met bril. Mocht dit voor jou niet werken, bijvoorbeeld omdat je een vrij grote sterkte hebt, dan kan het spel ook met bril worden gespeeld.
De totale One Hour Lockup VR experience duurt anderhalf uur. Ervan uitgaande dat je netjes op de aangegeven tijd arriveert brengen we je naar onze gezellige wachtruimte waar je rustig een drankje kunt drinken en je persoonlijke spullen alvast kunt opbergen in een locker. Naast portemonnees en sleutels raden we je ook aan om telefoons en smartwatches in de locker op te bergen. Het is namelijk heel lastig om in een virtuele wereld je telefoon op te moeten nemen 😉 Een bezoek aan het toilet is nu nog mogelijk. De spelleider zal de laatste voorbereidingen treffen, en jullie dan meenemen naar de VR arena. Na uitleg start het spel en heb je maximaal een uur de tijd om te ontsnappen uit de virtuele escape-omgeving.
We hebben diverse escapegames, iedere escapegame heeft een bepaald minimum en maximum aantal spelers. Het minimum aantal is altijd 2, het maximum aantal is meestal 6 (bij tweederde van onze games). Maar je kunt gerust met meer mensen komen. We hebben 8 VR sets, dus 8 mensen kunnen tegelijkertijd spelen (bijvoorbeeld 2 teams van 4 spelers). Grotere groepen zijn ook mogelijk, maar dan moet je op elkaar wachten. Maar dat is geen straf in onze gezellige lounges. En we bieden diverse activiteiten aan, zoals bijvoorbeeld een echte escaperoom (niet virtueel).
Onze VR escapegames kunnen prima gespeeld worden door zwangere vrouwen of mannen met grote bierbuiken 😉
Item ContentDit moet in veel gevallen zeker mogelijk zijn, maar neem even contact met ons op om de situatie door te nemen.
De escapegames zijn beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch, Chinees, Arabisch, Turks, Pools, Portugees, Indonesisch, Tsjechisch, Bulgaars en zelfs in Hindi, Litouws en Oekraiëns.